Blaž Cof v mednarodni ekipi JP Australia

Tik pred novo sezono SUP pokala Slovenije je na naših tleh kar burno tudi na področju izbire materiala. Zgodilo se je nekaj prestopov, menjave barv, znamk, ekip … kakor kdo to imenuje. O (še) neuradnih tukaj ne bomo pisali, lahko pa najprej omenimo vsaj najbolj svežo uradno: JP je Blaža Cofa izbral v svojo mednarodno vrsto.

Velenje, jezero, državno prvenstvo SUP 15kmBlaž Cof po lanski zmagi na državnem prvenstvu na 15 km. (foto: Tomaž Košir)

Ko smo že mislili, da bo sezona kar malce dolgočasno modra, se je med močne fante iz bataljona Starboard vrinil oranžni jurišnik Blaž. Primarno odličen kanuist slalomist in spustaš, je lani tudi na supu opozoril nase. Najprej na Ljubljanici, nato pa na državnem prvenstvu na razdalji (15km) v Velenju, kjer je prišel videl in zmagal. Državni prvak je postal kljub temu, da je veslal vseh 15 kilometrov na eni strani deske, kot je tega navajen iz kanuja.

“Prvi kontakt z JP-jem je bila tekma na Ljubljanici lansko poletje, kjer je bil tudi Avstrijec Peter Bartl, član mednarodne JP ekipe. Po mojih nastopih na državnih prvenstvih, predvsem na velenjski 15km preizkušnji, so pri JP Australia videli potencial in mi dali priložnost, da se izkažem na njihovi deski,” pove Blaž Cof, ki ne pozablja na pomoč s strani ljubljanskega SUP kluba: Mihaela in Damjan sta me vpeljala v ta šport in mi ga tudi predstavila. Bila sta tudi prvi kontakt z JP ekipo, nato pa je steklo.”

Blaž pravi, da bo letos oddirkal kar nekaj SUP tekem, doma in v tujini, še vedno pa je njegov primarni šport v kanuju. Supanje vidi tudi kot odličen navzkrižni trening, poletna SUP tekmovanja pa bo usklajeval s prostimi termini. Na prvi tekmi za SUP pokal Slovenije, ta vikend, ga ne bo, saj se mu začnejo izbirne tekme v kanuju.

In če se za hip vrnemo še k modrim, ko smo jih zgoraj že omenili: Že tako močno ekipo Slovencev na opremi Starboard (Puvar, Jensterle, Milenkovič, Vettorazzi …) je letos okrepil še Marko Hauc, pred dnevi pa se je sinu Žigatu (ta je z Naisha prestopil lani) na modri raketi pridružil še oče Grega Brajnik. Obetajo se jim tudi nove močne ženske roke, potem ko je Neža Jarc lani preskočila na Mistral. A o tem kdaj drugič …

Več o Blažu Cofu najdeš tukaj (klik) …

Diskusija


Pojdi na vrh