Brez prave opreme ne bo šlo!

Morda se površnemu opazovalcu zdi, da oprema pri veslanju na deski stoje ne igra pomembne vloge, da je vsaka deska dovolj dobra in vsako veslo uporabno. A sploh ni tako! Dobra izbira opreme je ključnega pomena.

SUP oprema

Pa to ne velja ne le za deske in vesla, pač pa tudi za vse nujne in manj nujne dodatke. Če bomo imeli slabo ali neprimerno opremo, bo prvi zavesljaj morda tudi naš zadnji, saj nam šport ne bo zadišal. Seveda ne bomo vedeli, da le zato, ker je bila oprema za v koš. Še bolj se razliko med dobro in slabo izbiro občuti, ko napredujemo in vemo kaj od supanja pričakujemo. Naj bo to jahanje valov, dirkanje, turno supanje ali kaka druga disciplina. Brez dobre opreme ne bomo prišli daleč, to je dejstvo.

Zakaj je tako, kakšno opremo najdemo na trgu, kaj je novega, kaj je namenjeno čemu in komu …  To so teme, ki se jih bomo lotevali v tej rubriki.

Za začetek pa le kratek nasvet: Če je le mogoče opremo pred nakupom preizkusite ali pa se o znamkah in modelih vsaj dobro pozanimajte pri tistih, ki to opremo že uporabljajo. Sumljivo poceni ponudbe se izogibajte, saj kvaliteta praviloma, tudi pri veslanju na deski stoje, raste s ceno. In obratno.

Diskusija


Pojdi na vrh