Deska, veslo in … sneg!

Lansko zimo so to počeli le “ta resni” suparji, malo za trening in malo za žur, pa kakšen fotošuting, letos pa so se snega s supi lotile tudi družine z otroci. Jap, supanje po snegu se je izkazalo za super zabavno reč.

V spomin na letošnjo kratko in sladko zimo, pa kot idejo za naslednjo, objavljamo nekaj besed, fotografij in en deskarsko-veslaški snežni video …

Z desko in veslom na sneg (foto: Vanja Matjaž)
Svež pršič je gotovo najbolj udobna podlaga. (Foto: Vanja Matjaž)

Veliko prebivalcev naše podalpske dežele seveda meni, da je supanje samo poletni šport, za katerega je pogoj bližina toplega morja, jezera ali mirne reke. A to ni res, saj je supati možno celo leto. Tudi pozimi, ko zapade sneg in tudi, če v bližini ni vode … je pa hrib.

Za snežno supanje zadostujejo mehak sneg, hrib za hišo z dovolj dolgim iztekom, zimska oblačila in obutev, ter seveda sup oprema. Najbolje je, da se ga lotite takrat, ko zapade malo več novega snega, saj ta zelo ublaži padce. In lahko mi verjamete, da je padcev obilo, smeha in zabave pa še več. Odlično početje za vso družino, z napihljivimi deskami tudi za najmlajše.


Super je, ko po celcu zgaziš v hrib, se postaviš na desko, ter spustiti v dolino. Ljubitelji smučanja in bordanja po celem snegu že vedo o čem govorim. Vsekakor pa moram omeniti, da je sup priporočljivo imeti z varnostno vrvico pripetega nase, saj deska nima “štoparjev” in se bo po klancu lahko odpeljala tudi sama, potem ko bo vas vrgla s sebe kot divji konj neizkušenega krotilca.

In kako to počnejo profesionalci?
Poglejte video Mance Notar, ki je letos januarja našla “powder Havaje” na Soriški planini …

Diskusija


Pojdi na vrh