Film: Najbolj vodni človek je iz dežele Kiwijev*

The ultimate waterman je naziv, za katerega so se marca na Novi Zelandiji prvič borili Kai Lenny, Connor Baxter, Danny Ching, Manoa Drollet, Daniel Kereopa, Mark Visser, Georges Cronsteadt in Kala Alexander. O tekmovalni avanturi so organizatorji posneli dokumentarni film, ki bo na ogled postavljen od petka.

Osem športnikov. Pet preizkušenj v oceanu. En šampion. Izbrana osmerica se je merila ob obalah severnega in južnega otoka Nove Zelandije. Dirkali so v outrigger kanujih (waka ama), jezdili valove na malih surf deskah, SUP wave deskah in longboard deskah ter se na koncu spopadli še na 15 kilometrov dolgi vzdržljivostni dirki na SUP race raketah. Veliko dobre akcije in zanimivih preobratov je bilo videti, so pa žal morali odpovedati preizkušnjo na velikih valovih (big wave). Valčki pač niso bili dovolj grozni … Na koncu je bil najboljši domačin Daniel Kereopa, ki je s presenečenjem na valovih in dobrim veslanjem na zadnji preizkušnji preprečil, da bi mu iz dežele kiwijev krono najbol pravega vodnega človeka na Havaje odnesel Kai Lenny. Kereopa je sicer ponosen Maor, potomec Polinezijcev, ki so Novo Zelandijo naselili daleč preden so jo odkrili Evropejci, mimogrede pa so izumili tudi surfanje

Dokumentarec o projektu The ultimate waterman

Kako se je zadeva odvijala, si poglej v športnem dokumentarcu, ki bo na RedBull.tv in na vseh platformah, ki RedBull Tv ponujajo (Apple TV, Samsung TV, Amazon Fire TV, Xbox 360 …) na voljo v petek 22. maja popoldan. Do tedaj si na istem kanalu lahko ogledaš trailer, mi pa tukaj objavljamo kratek povzetek tekmovanja z izborom akcijskih posnetkov:

* Kiwi – avtohtoni novozelandski ptič, ki mu grozi nevarnost izumrtja je zaščitni znak Nove Zelandije, pa tudi nadimek, ki ga zase sami radi uporabljajo beli priseljenci na Novo Zelandijo (Kiwi people). Maori, potomci Polinezijcev, ki so otoka tam spodaj naselili prvi, to počno bolj redko. V vsakem primeru “dežela Kiwijev” opisuje Novo Zelandijo.

Diskusija


Pojdi na vrh