Gostujoči komentar

Dr. Marko Notar o svojem pogledu na včerajšnje tekmovanje v Solkanu:

V čem sta si podobna Zlata Lisica in včerajšnji WaSUP pokal Slovenije na Soči?

…v ničemer. Morda, takole od daleč, obe tekmi povezuje samo voda v različnih agregatnih stanjih. Zlata Lisica ima tradicijo, petdesetletno zgodovino, spoštovanje in ugled. WaSUP Pokal Slovenije poteka prvič.

Pred petdesetimi leti so športni zanesenjaki izpod Pohorja, še preden je obstajal svetovni pokal v alpskem smučanju izpeljali drzno idejo. Imeli so teren, imeli so znanje, imeli so voljo. Dan pred dnevom-D organizatorji niso spali, …vreme jim ni bilo naklonjeno. Preverjanje opreme,… »Bo mar vse delovalo kot mora, se bo vse izteklo po naših načrtih?«, je bila njihova glavna skrb. Seveda nam zanesenjaki izpod Pohorja, smučarske legende, vse opisane težave in njihove skrbi zaupajo, po 50 letih. Tekmovalke smučarke vsako leto znova uživajo v perfekciji tekmovanja in preko izročila se petdeset let vračajo, tekmujejo in zaupajo. Ločnica med organizatorji in lisičkami je nedvoumna in prav je tako! Brez socialnih omrežij in sodobnih komunikacijskih orodij so organizatorji Zlate Lisice orali ledino in vedno brez izjeme sprejemali brezpogojno odgovornost v vseh pogledih.

Včerajšnji prvi waSUP Pokal Slovenije na Soči je drugačen. Socialna omrežja organizatorja mavrično odvračajo od realnih nalog na terenu. Energija potrebna za organizacijo tekmovanja, usmerjena pretežno v vabila in promocijo dogodka, je obvisela nekje med Ljubljano in Solkanom. Dan pred pokalno tekmo je ob vprašanju »Bo mar delovalo kot mora, se bo vse izteklo po načrtih?« morda črvičilo le redke tekmovalce-lisičke in lisjake. Organizacija tekmovanja na Soči je priložnostno spontana, s srečnim koncem …v slogu muzikla Mamma Mia. Stvar okusa in adrenalina.

Nisem pesimist, sem optimist z izkušnjami na področju veslanja na deski stoje. WaSUP Pokal Slovenije na Soči je začetek. Manjka zaupanje, manjka odgovornost, manjka spoštovanje tekmovalcev. Manjka tudi pridih tekmovalcev iz dežele Sachertorte in Tiramisuj-a, ki bi zlomili slovensko zavist. Srečno v letu 2015!

Avtor komentarja, Dr. Marko Notar je izkušen windsurfer, kajtar in supar. Zadnja leta deluje tudi kot trener svoje hčerke Mance Notar, ki je na mednarodnem nivoju daleč najuspešnejša slovenska tekmovalka v veslanju na deski stoje.

Gostujoči komentator predstavlja zgolj svoj, oseben pogled na določeno tematiko. Njegovo ali njeno mnenje ne izraža nujno tudi mnenja uredništva!

Diskusija


Pojdi na vrh