Uporaba piškotkov

Spletno mesto supmagazin.si uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih naše spletno mesto lahko odloži v brskalnik vaše naprave, da si ta zapomne vaše nastavitve ali, da vanje beleži podatke o obiskih naše strani.

S piškotki, ki beležijo obiske dobimo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče naše spletno mesto in kaj ga ob teh obiskih zanima. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, omogočajo pa izdelavo splošne anonimne statistike. Ta nam pove koliko različnih ljudi (različnih IP-jev) si je ogledalo našo stran, kaj jih je najbolj zanimalo, koliko časa so povprečno ostali na našem naslovu in podobno …

Za te podatke skrbijo piškotki aplikacije Google Analytics.

Na ta način lahko ugotovimo, katere vsebine so bralcem bolj zanimive in temu sledimo z uredniško politiko, s tem pa izboljšamo tudi vašo uporabniško izkušnjo. Poleg tega statistika obiskanosti pomaga k odločitvam oglaševalcev, da na naših straneh oglašujejo, s tem pa omogočajo naše delo.

web-cookies
POZOR!

Svoj internetni brskalnik lahko nastavite tako, da ta zavrača nameščanje piškotkov ali pa vas vsakokrat opozori, preden shranite piškotek.

Pojdi na vrh