Jutri na Zbiljah: pokalna dirka in SUP polo turnir

Jutri bo reka Sava na Zbiljah (pri Medvodah) gostila svojo prvo dirko za pokal Slovenije. Obeta se tudi SUP polo turnir. Dirka bo prvič pri nas potekala po sistemu s super krogom. Atraktivno za dirkače in gledalce!


Jutri se bo na Zbiljah obračalo ob petih bojah. Atraktivno tudi za gledalce!

Pokalni borci in tisti, ki pridejo tekmovat v fun kategorijo, vključno z otroci v juniorski klasi, se bodo na lokaciji zbirali od 9h dalje, vesla pa bodo v konkurenci namočili ob 11h. Trasa dirke bo za vse enaka in bo speljana v krog s petimi bojami. Otroci ga bodo preveslali 2x, veliki otroci v fun kategoriji 4x, resni tekmovalci v pokalnem race razredu pa 6x. Posebnost obeh kategorij za odrasle bo t.i. super krog, ki prinese vsakemu tekmovalcu možnost, da enkrat na dirki izpusti 4. bojo in si s tem krog konkretno skrajša. Zanimivo bo videti kakšno taktiko bodo ubrali najboljši in kdaj se bodo odločili za “sekanje ovinka”.


Tekmovalna trasa Wasup pokala Zbilje. Štart med bojo 1 in 2, cilj pa med bojo 5 in obalo. V super krogu tekmovalec izpusti bojo 4.

SUP polo pride na vrsto po dirki

Kaj je SUP polo? Gre za kombinacijo supanja, vaterpola in lacrossa. Posebej za to namenjeno opremo izdeluje Starboard. Deske so načeloma lahko običajne širše allround napihljivke ali takšne narejene specifično za SUP polo. Uporablja se posebno veslo, ki ima obliko velike žlice z luknjo. S pomočjo tega vesla se igralci trudijo obvladovati žogo in nasprotni ekipi zabiti čim več golov, pa tudi veslati po igralnem polju. Seveda ves čas stoje na deskah. Veliko je seveda tudi zaletavanja in padanja.


Žoga, veslo, deska, ravnotežje … super zabava! (Foto: Tiki Team)

Igrišče označuje napihljiva konstrukcija, ki meri 20 x 25 metrov, vključuje pa tudi napihljive gole. V polju se merita dve ekipi, vsaka s po tremi igralci. Gre za ultra zabavno reč, kjer pa dobro obvladovanje sup deske pomeni veliko prednost. Zato to ni otročje lahka igra, pač pa hitro lahko postane resen boj. Sploh če na obeh straneh na deskah stojita izkušeni trojici.

Jutri zadevo torej lahko preizkusite na Zbiljskem jezeru. Opremo priskrbi organizator, vi pripeljite le svojo ekipo in kopalke. Vemo, da so vam rekli, da se s supa ne pade, ampak pri SUP polu suhi ne boste ostali!


Ammm … kaj pa zdaj?  (Foto: Tiki Team)

Diskusija


Pojdi na vrh