Kaj je SUP in kaj SUP magazin?

Kaj je SUP in kaj SUP magazin?

SUP je kratica za stand up paddling, oziroma stand up paddleboarding. Najustreznejši slovenski prevod je deskanje z veslom, gre pa za veslanje na surfom podobnih deskah stoje. To je šport, ki je svet osvojil praktično čez noč, potem, ko so jahači valov s Havajev v svet spustili svojo dolgo varovano “skrivnost” …

Pionirja sodobnega supanja ter surf legendi Laird Hamilton in Dave Kalama sta poskrbela, da je šport prišel na naslovnice revij in kmalu se je z valov začel seliti na vse vrste vodnih površin. Ko imaš pod nogami primerno desko, v rokah pa veslo, močan in strm val pač ni več nuja za užitek! Jezera, reke, mirno ali valovito morje, proti in z vetrom, tokom. Karkoli od tega dobiš ali imaš pred nosom lahko izkoristiš! In ne le to, sodobna oprema omogoča, da popoln začetnik ob primernih pogojih spelje praktično takoj. Težko bi našli šport na vodi, ki hkrati omogoča tako lahek rekreativni začetek in tako širok spekter možnosti za napredovanje, tudi v obliki vrhunskega športa. Od jahanja manjših in velikih valov, preko različnih dirkaških disciplin, pa do avanturističnih potovanj s sup deskami in tudi deskanja po divjih vodah.

Delovanje tega spletnega mesta je trenutno še v poskusni fazi, zato lahko prihaja do občasne nedostopnosti ali drugih težav. Hvala za razumevanje!

SUPmagazin.si – slovenska spletna revija o deskanju z veslom

Ker smo slovenci vse prej kot imuni na vodne športe, je tudi na južni strani Alp vse več stoječih veslačev na deskah. Od občasnih rekreativcev do tistih, ki vesla vihtijo po dnevni trening rutini. Spletno mesto SUPmagazin.si je namenjeno vsem takšnim in tudi tistim, ki jih deskanje z veslom zanima zgolj od daleč. Naše poslanstvo so kvalitetne informacije iz sveta športa, širjenje zavesti, izobraževanje in pripovedovanje zgodb povezanih z njim.

V uredništvu stremimo k avtorskemu pristopu, kar pomeni, da ne kopiramo in prevajamo vsebin iz drugih medijev, razen če imamo res dober razlog in seveda dovoljenje originalnega avtorja in/ali uredništva. Morda tako res ne bomo objavili deset prispevkov na dan, a manj je več, ko gre za kvaliteto …

Kratica SUP s poreklom v angleščini se je po svetu in tudi pri nas zakoreninila kot ime športa, zato se ji težko izognemo tudi v naših besedilih. Slovensko deskanje z veslom tako včasih zamenja poslovenjeno supanje, deska namenjena veslanju pa je najpogosteje kar sup.

Več o uredništvu in sodelavcih najdeš tukaj.

Pišeš nam lahko tukaj.

 

Dejavnosti, ki jih opisujemo, so lahko tvegane, zato nikogar ne spodbujamo k početju česarkoli, pri čemer bi se lahko poškodoval ali bil oškodovan, ne glede na to ali se tveganja zaveda ali ne!
Pojdi na vrh