Konec počitnic, spet so tu tekmovanja!

Po avgustovskem oddihu prihaja nov (na)val SUP tekmovanj. Naslednje tri vikende zaseda SUP pokal Slovenije in državno prvenstvo na 15km, potem pa bo pavza dolga le en konec tedna …

Že to nedeljo bodo jahači hitrih SUP desk vesla prekrižali na Soči, v Solkanu, kjer bodo izpeljali junija odpadlo tekmo slovenskega pokala. Dirkalo se bo na 6 km (pokalna kategorija) in 3 km (rekreativci). Več informacij o tekmi najdeš tukaj (klik)

Skoraj teden dni kasneje, v soboto 29.8., bo voda vrela v Velenju. Pa ne zaradi bližine Šoštanja, pač pa zaradi tekme državnega prvenstva na 15 kilometrov, ki jo bo gostilo Velenjsko jezero. Verjamemo, da bo velenjski biser s suparji lepo ravnal, zato priporočamo vsem, tudi tistim, ki bi dirko le gledali, pa mogoče tudi samo malo frirajdali s supi, da pridejo naokoli. Več info o tekmovanju najdeš tukaj (klik) …

Sledi 5. september, ko je na vrsti najbolj uporniška dirka sezone – Piranja 2015. V Bernardinu (Portorož) bodo na plaži JK Pirat spet zagnali mlin tradicionalne dirke s podnaslovom “all you can ride”, ki ima najglobje korenine zabasane v windsurfing, pohvali pa se lahko tudi z izvedbo prve SUP dirke pri nas. Letos suparji na tem dogodku spet tekmujejo tudi za točke slovenskega pokala. Več podatkov je tukaj (klik)

Vikend pavze bo prav prišel zmatranim telesom, nato pa bo pot tekmovana vesla za nesla na Bled. V kraju, kjer so z zadnjimi občinskimi manevri pokazali, da supanja ne marajo najbolj, ali bolje – ne razumejo (prepovedali so izposojo desk), se hkrati pripravljajo na prvo SUP tekmo na svojem jezeru. Predlagamo, da ta, poleg najbolj “težke” po nagradnem skladu, postane tudi najbolj simbolična v koledarju SUP pokala Slovenije. Vsi, ki nam je supanje všeč, se 19. septembra pojavimo na Bledu in vsaj spremljajmo atraktivno dirko, če ne bomo sodelovali na njej, hkrati pa pokažimo, da nas ni malo. In vsi radi jemo kremšnite … no, skoraj vsi, a se jim lahko odpovemo.  Nam je tudi bohinjski sir všeč, da o avstrijskih germknedlih ne govorimo … Vse o blejski dirki najdeš tukaj (klik)

Diskusija


Pojdi na vrh