Manca in Bojan najboljša v Celovcu

V soboto je Vrbsko jezero gostilo tekmovanje s preprostim imenom SUP the lake. V lepem, a vetrovnem vremenu so šle skoraj vse zmage na našo stran Karavank. V Baskiji četrti teden Euro Toura.


Manca na sredi, levo Laura, desno Sabine. (Foto: Marko Notar)

V ospredju je bila vzdržljivostna dirka na 6 kilometrov, kjer so se tekmovalci spopadli med seboj, pa tudi z močnim čelnim vetrom, ki bi z lahkoto poganjal tudi manjšo windsurf ali kajt opremo. Na startni liniji se je večina zbrala na desni strani, le Slovenca Manca Notar in Bojan Bernard na levi. Po startu je pri moških najprej dobro kazalo odličnemu Avstrijcu Petru Bartlu, ki je edini tekmoval na 12’6 deski (ostali na 14′) in nekaj časa vodil, a ga je Bojan na koncu prehitel za dobrih 22 sekund. Pri dekletih Manca, ki je še vedno sredi maturitetnih obveznosti, ni pustila veliko možnosti za Lauro Bartl in v cilj priveslala s skoraj tremi minutami prednosti. Lahko bi rekli, da je v sicer precej desni deželi, zmagala leva opcija!

Tretji pri moških je bil Friedrich Kochl, od ostalih naših pa sta na šestem in osmem mestu pristala Marko Milenkovič in Rok Vettorazzi. Pri ženskah je bila tretja Sabine Schellander, Slovenka Natalija Fon Boštjančič pa je bila četrta.

Sprinti so ob vzdržljivostnih dirkah že kar običajen dodatek tekmovanjem in tako je bilo tudi tokrat. Organizator je pripravil kopenski start, kjer so se tekmovalci z desko v vodo pognali s travnate obale, veslali do boje in nazaj, spet tekli na obalo in pozvonili s ciljnim zvoncem. Tukaj so Avstrijci uspeli obdržati eno prvo mesto, zmagal je namreč Bartl pred Bojanom Bernardom. Pri dekletih Manca ni pustila presenečenja, ob tem pa je dosegla tudi drugi čas sprinta generalno, torej tudi med moškimi!

Verjetno bi bilo na startu še več Slovencev, če v nedeljo ne bi planirali tekmovanja na Soči, ki pa je žal odpadlo zaradi slabega vremena.


Sprint v Bilbau ni bil najboljše kar zmore Connor Baxter. (Foto: BilbaoWSC / Roke)

Baskovski Bilbao gostil četrti teden evropske SUP turneje

Euro Tour se je tokrat ustavil v Baskiji, kjer so najboljši tekmovali na reki Nervión, ki teče skozi Bilbao. Vzdržljivostna dirka je merila 15 kilometrov, zmagal pa je pričakovano Connor Baxter, sledil mu je Titouan Puyo, tretji pa je v cilj priveslal Arthur Arutkin. Pri dekletih je zmagala noseča Kanadčanka Lina Augaitis, pred Sonni Honscheid in Angie Jackson. Sprint je pri moških dobil Puyo, pri dekletih pa je bila spet najboljša Augaitisova, tokrat pred Shelby Taylor. No, tekma se ni končala z veslanjem. Drugo mesto pri moških je sicer zasedel Connor Baxter, a se je v cilju zapletel v pričkanje s svojim Starboard timskim kolegom, Italijanom Leonardom Niko. Zadeva je šla celo tako daleč, da je Američan s Havajev Italijanu prisolil zaušnico in mu ob tem z glave zbil kapo. Sodniki so to razumeli kot očitno nešportno vedenje in Connorja diskvalificirali. To pa je pomenilo, da je skupno v Bilbau zmagal Titouan Puyo, pred Baxterjem in “pretepenim” Italijanom. Pri dekletih je bil skupni rezultat enak tistemu z vzdržljivostne dirke. V skupnem seštevku evropske turneje po štirih tednih vodita Connor Baxter in Sonni Honscheid. Naslednji teden se karavana ne seli daleč, saj ostaja v Španiji, nova postaja pa je kraj Noja.

Diskusija


Pojdi na vrh