Manca mimogrede še na valove

Supanje ima korenine globoko v surfanju. Jezdeci valov so se z vesli na svojih deskah poganjali veliko preden je naš šport prišel v Evropo. Na Jadranu lepi valovi sicer niso redni gostje, a ko se stvari poklopijo, se tudi pri nekaterih slovenskih suparjih zbudi surfarski nagon. Tako kot danes.

Foto: Tomaž Košir

Ko Jadran vzvalovi, še posebej na južne vetrove, so valovi, ki pripotujejo do severnih obal še najbližje tistemu, kar si surfarji in SUP surfarji želimo. Včasih so lepi in gladki, večkrat pa razbiti in divji, saj jih spremlja močan veter. Ker smo, kjer smo, seveda nimamo izbire in se v vodo z deskami za valove spravimo tudi, ko ni najlepše.

Danes je bilo v Italijanskem Lignanu točno tako. Dobro uro vožnje od slovenske meje smo v objektiv ujeli tudi državno prvakinjo z race desk, Manco Notar, ki je s svojo Hokuo 7’8″ (96 litrov), kljub divjim razmeram, ujela nekaj solidnih valov. Tam se je ustavila mimogrede, na poti proti Gardskemu jezeru …

Včasih v celem dnevu ujameš le en soliden val, pa si vseeno lahko zadovoljen. Tak je ta šport. Na slikah Manca preganja enega od uporabnih. (Foto: Tomaž Košir)Včasih v celem dnevu ujameš le en soliden val, pa si vseeno lahko zadovoljen. Tak je ta šport. Na slikah Manca preganja enega od uporabnih. (Foto: Tomaž Košir)

Foto: Tomaž Košir
Tako je danes izgledalo v Lignanu. Malo sonca in malo dežja, pa preveč vetra z neurejenimi valovi. Ne ravno idealna kombinacija za SUP surfanje ali surfanje, boljša za kajterje in windsurferje, a ne smemo biti izbirčni! (Foto: Tomaž Košir)

Diskusija


Pojdi na vrh