Na Soči Oštrbenk in Jarc, vročica pa se seli v Velenje

Prejšnji vikend se je v Solkanu odvila junija prestavljena tekma za pokal Slovenije, kjer sta na najvišji stopnički stala Vid Oštrbenk in Neža Jarc, ta vikend pa prihaja državno prvenstvo na 15 kilometrov, na Velenjskem jezeru.


Vid Oštrbenk med obratom. (Foto: Katarina Kunstelj Laharnar)

Bolezen je dobro zdelala Roka Puvarja, ki v Solkanu še ni tekmoval. Zbolel je že pred dirko v Ljubljani, pa se nekoliko pozdravil in šel tekmovat v Nemčijo, po tem pa se je vse skupaj zapletlo in še vedno aktualni državni prvak je obležal v postelji. Podobno se je tik po dirki v Poreču zgodilo že s Tomažem Jensterletom, ki pa se je v Solkanu končno spet pojavil na vodi. Ob odsotnosti Puvarja so mnogi pričakovali njegovo zmago, a kjer se letos pojavi mladi mirnovodaški kajakaš in kanuist Vid Oštrbenk, zadeve niso več tako preproste. 14-letni mladenič je hiter tudi na supu, kar je dokazal že ne nekaj tekmah pred tem, tudi tokrat pa ni razočaral. Z Jensterletom sta se celo dirko borila v ospredju, na koncu pa je dolgolasi blondinec iz Čateža domov odnesel svojo prvo deskarsko zmago. Pri dekletih Neža Jarc, ob odsotnosti Mance Notar, ni imela konkurence in še enkrat je v svoj koš pospravila vse možne pokalne točke.

Posebej je razveseljivo, da se je dirke v otroški kategoriji tokrat udeležilo kar nekaj tekmovalcev. Močno so bili zastopani člani Kajak kanu kluba Čatež, kar kaže na to, da se na njihovem koncu nekaj kuha tudi v SUP loncih. Zelo pohvalno! Zmagovalci so seveda vsi juniorji, ki so si drznili na mrzlo reko. Ob tem velja tudi poziv vsem slovenskim SUP klubom, da začnejo načrtno delati na podmladku. Tudi v tekmovalnem smislu … Brez tega se bo šport težko razvijal dalje.

In že smo v Velenju. Ne fizično, pač pa z mislimi. Ta vikend tam pripravljajo državno prvenstvo, prvič na razdalji 15 kilometrov, okoli tega pa še kup dogajanja z vesli v rokah. Predvsem stoje, ne pa nujno.

Kaj se bo dogajalo? Slika tokrat pove več kot besede … hmm ja. Tokrat to ne drži povsem, ampak vseeno, tukaj je spored v sliki:

Diskusija


Pojdi na vrh