Po Piranji, mimo Bleda, letos še dvakrat na Obalo

Po velenjskih 15 kilometrih veslanja za državne naslove, pokalni tekmi na Piranji in tekmah v tujini, se ta vikend v Portorož vrača krajša različica državnega prvenstva. Potem sledi le še ena postojanka za pokal Slovenije na Jesenskem navtičnem vikendu, s tem pa bo (vsaj uradna) domača tekmovalna sezona zaključena.


Tehnični boj Roka Puvarja in Bojana Bernarda na Piranji. (Foto: Damjan Možina)

Vmes smo izgubili težko pričakovano tekmo na Bledu. V razloge za to se ne bomo spuščali. Ker organizator (Mamut Slovenija) o njih ni želel spregovoriti, pač lahko sklepamo, da odgovornost v celoti prevzema sam. Škoda, ker je Bled odlična lokacija za SUP tekmovanje, navkljub občinskim zdraham, ki nagajajo izposojevalcem desk.

Še pred tem smo zanesljivo odsurfali že osmo Piranjo, suparji pa smo na njej spet združili surfersko veslaške moči. Vremenska napoved je Piranji in Bernardinu na splošno letos obetala marsikaj, tudi nič kaj lepega, na koncu pa se je vse izšlo brez večjih vremenskih zapletov. Morda bi bila ob lepši prognozi startna linija še daljša, a nič zato, tudi tako je bila nabito polna. Kot vedno do sedaj. Piranja je bila včasih le windsurferska regata s sloganom “all you can ride” – vse kar lahko voziš, zadnja leta pa je v njenem objemu tudi pomembna SUP dirka za slovenski pokal in seveda tudi za množico rekreativcev, ki se spopadejo s portoroškimi zalivskimi tokovi 😉

Od najboljših v letošnji sezoni so sicer manjkali Manca Notar (ki je na Japonskem takrat spet osvajala stopničke svetovne serije), Vid Oštrbenk in državni prvak na 15 km, Blaž Cof. Je pa spet tekmoval Rok Puvar, ki je bolezen končno poslal od hiše, pa tudi že malo pozabljena nekdanja druga dama slovenske scene Kimi Zupančič. No na vrhu so se pri moških zvrstili zmagovalec Bojan Bernard (na nekaterih tekmah se pojavi pod priimkom Boštjančič), drugi Rok Puvar in tretji Tomaž Jensterle. Pri dekletih je vodstvo na pokalni lestvici z zmago potrdila Neža Jarc, ki je v cilj prišla 10 absolutno, druga je bila Natalija Fon Boštjančič, tretja pa prej omenjena Kimi, ki očitno na skrivaj še vedno redno trenira.

V pokalni razvrstitvi pri ženskah trenutno vodi Neža Jarc (4000 točk), pred Manco Notar (3000), ki je nekaj tekem izpustila in Kimi Zupančič (2260). Pri moških je spredaj Rok Puvar (4000), pred Tomažem Jensterletom (3180) in Markom Milenkovičem (2870). Naj omenimo še zanimivost, ki zna popestriti boj za končno pokalno uvrstitev: Najslabši trije rezultati se vsakemu tekmovalcu brišejo iz skupnega seštevka, iz tega pa je izvzeta zadnja tekma. Priložnost za nekaj taktiziranja torej, ali pa napad na vse ali nič. Pa še to – državno prvenstvo ta konec tedna ne prispeva v bero točk za pokal. Dejansko ostane le še pokalni finale …


Ne, BOP se žal ne seli k nam, le organizatorji slovenskega tehničnega DP so si malce izposodili ime kultnega SUP tekmovanja.

DP v tehnični tekmi na 5 kilometrov bodo v soboto, 3. oktobra gostili pri ŠD Keka iz Portoroža, v sodelovanju s Surf zvezo Slovenije in SUP-er.si, so zapisali na straneh Zveze in v razpisu. Startna linija bo, kot smo pri Keki že vajeni, “zarisana” ob plaži v Bernardinu, tekmovalnega polja pa do danes še niso objavili. No, vse podrobnosti o tekmi, ki zna biti zelo zanimiva tudi za gledalce najdeš v razpisu (klik). Tehnična tekma praviloma poteka na trasi z veliko obratov, največkrat v obliki črke M, tekmovalci pa naredijo več krogov.

Teden dni kasneje, 10. oktobra bo na vrsti še prej omenjeno finale SUP pokala Slovenije. Gostili ga bodo organizatorji Jesenskega navtičnega vikenda v Marini Portorož. Natančnejše podatke o tekmi najdete, kakopak, v razpisu (klik)

Diskusija


Pojdi na vrh