Video: preizkus različnih desk pri spustu z vetrom

Spust z vetrom ali “downwind” je ena od SUP disciplin, ki jo lahko pogosto izvajamo tudi na našem morju. Načeloma velja, da so za to potrebne doooolge deske, ki lahko zajahajo vetrovne valove in držijo brzino. Ali pa vsaj prave race deske. A to sploh ni nujno! Tudi s čim bolj običajnim bo šlo!


Je tudi tvoja deska primerna za dober spust z vetrom? Primerjaj jo s testiranimi deskami na video listi spodaj. (Foto: greenwatersports.com / izsek iz videa)

Julian Kidd, lastnik trgovine Green Water Sports s Floride se je lotil testiranja različnih SUP desk z enim samim namenom: da ugotovi ali so primerne za spust z vetrom ali ne. No, vsaka deska gre z vetrom, logično, ampak s katero bomo pri tem tudi zares uživali je pa druga reč. In ne, ni nujno, da “downwindaš” s sedemnajstko, ki zna samo to, gre tudi s kako krajšo zadevo, recimo z longboard surf desko in celo z napihljivimi “allroundi”. Morda ne greš z vsako na odprto morje, med ogromne valove in seveda nisi vedno najhirejši, ampak saj ni čar le v tem.

Omenjeni testi so vsekakor zanimivi tudi za nas “podalpce”, zato objavljamo kačo videov, ki prikazujejo preizkuse nekaj povsem različnih desk. Ne oziraj se preveč na znamke, bolj nas zanimajo oblike in tipi desk, pod pogojem, da gre za enako kvalitetno robo seveda.

Klikni na “play all” in en za drugim se ti bodo predvajali vsi videi na listi.

Diskusija


Pojdi na vrh