Presejano: Predvsem izgubljeni mlini, pa še kaj …

Pretekli vikend in že nekaj dni prej, je tekmovalno zaznamovalo predvsem dogajanje na jezeru Bronbach v Nemčiji. V Ljubljani smo videli predstavitve supanja v okviru dneva vodnih športov, po Sloveniji pa se je supalo za vsakim vogalom …


Start 18 kilometerske dirke The Lost Mills. najdeš Natalijo in Bojana? (Foto: TLM)

Dirke nad izgubljenimi mlini za tretji teden evropske turneje

O uspehu Mance Notar na sprint tekmi smo poročali že v četrtek, nato pa so na Bavarskem v petek izpeljali še prvi paralelni slalom s supi in v soboto legendarno vzdržljivostno dirko po kateri ima celotno dogajanje tudi ime – The Lost Mills. Nismo pričakovali, a na slednji smo imeli, kljub odsotnosti Mance, svoja predstavnika tudi Slovenci. Natalija Fon Boštjančič in Bojan Bernard rada presenetita in tokrat sta, namesto na Havaje ali kako od dirk v ZDA, skočila na umetno jezero na jugu Nemčije in zasedla 42. (Bojan) in 13. mesto.

Pri moških je šla zmaga na 18 km preizkušnji pričakovano v roke Američanu Connorju Baxterju, drugi je bil Francoz Titouan Puyo, tretji pa Avstralec, zmagovalec sprinta, Trevor Tunnington (vsi trije Starboard). Pri dekletih je vzdržljivost dobila Nemka Sonni Honscheid (SIC) pred Avstralko Angelo Jackson (One) in Francozinjo Celine Guesdon (BIC). Na vzdržljivosti je manjkala zmagovalka prvih dveh dni, sprinta in slaloma, Kanadčanka Lina Augaitis (SIC), ki je odločitev pojasnila z zanimivim sporočilom, da je noseča in se dolgi dirki zato odpoveduje.

Zmagovalec je za 18 kilometrov veslanja. po občasno tudi močneje prevetreni vodi, potreboval uro in slabih 50 minut, najboljša ženska pa dve uri in minuto. Naša dva sta veslala: Bojan 2:03:22, Natalija pa 2:24:44. Pri moških je bilo sicer uvrščenih 90 tekmovalcev, pri ženskah 16. Tekma je štela za točke Euro Tour 2015, kjer po treh tednih vodita Travis Grant in Sonni Honscheid.

Video začetka vzdržljivostne dirke:

Kaj pa slalom? Zanimiv format, na istem polju, kjer se je odvijal tudi četrtkov sprint, le da so bile boje sedaj postavljene tako, da je bilo med njimi potrebno vijugati (obračati). Tekmovali so na izpadanje, pri moških, kjer je veliko najboljših manjkalo, pa je zmagal starboardov zvezdnik Baxter. Pri dekletih je, kot smo zgporaj že omenili zmagala Lina. Letos so to opcijo, ki je pravzaprav slslom sprint, preizkusili prvič, morda se do drugega leta zadeva razvije in postane ena od že uveljavljenih disciplin.


Koncept The Lost Mills paralelnega slaloma …

Jezero Brombach je umetno jezero na Bavarskem, ki so ga zajezili leta 2000. Pri tem so potopili dolino v kateri je ležalo 9 mlinov, ti pa so bili s tem za vedno izgubljeni. Od tod tudi ime dirke The Lost Mills.

Supanje se predstavi ljubljančanom

Saj ne, da ljudje v prestolnici ne bi bili vajeni pogleda na deskarje z vesli, ki se drsajo po zeleni reki in si mesto ogledujejo iz druge perspektive. To je postalo že kar vsakdanje, a v soboto so sodobne povodne može in njihove Urške mimoidoči lahko srečali tudi na suhem, v centru mesta. Tam so v organizaciji SUP sekcije pri Surf zvezi Slovenije in v okviru “športnega dne” pred Hišo Športa, supanje predstavljali slovenski klubi, ki se z deskanjem z veslom tudi ukvarjajo: SUP klub, Ujemi ravnotežje, Keka, SUP Slovenia, Amfibija, Bananaway in Adventures Laško. Da ni vse ostalo le pri besedah, so nekateri od njih poskrbeli tudi za brezplačno SUP izkušnjo, tako da se je marsikdo lahko prvič v življenju podal na vodo, stoje na deski in z veslom, ob tem pa izvedel tudi kaj koristnega o športu.


Sobotno spoznavanje s supanjem v centru Ljubljane. (Foto: SUPklub)

Da so organizatorji zmešali vodne športe, pohodništvo in nogomet v en koš in vse servirali na isti lokaciji, na isti dan, je sprva delovalo malce čudo, a ko vidiš mlade nogometaše na vodi z vesli v rokah, postane stvar smiselna! #širimoobzorja

Po Sloveniji se je ta vikend veliko supalo

Še nekaj fotk za motivacijo. Na vodi je namreč vedno malo hladneje in predvsem prijetneje 😉 Uporabi #supmagsi, da tvojo fotko najdemo in morda objavimo …

Osnove so pomembne. 😉 #SpoznavniTečajSupanja #SUPizlet #Bled #ČudoviteNedelje

Posted by Bananaway on Sunday, June 7, 2015

And start your sunday morning like this… ☺️☀️󾁃󾀉 Art in Surf Supconnect Feel Slovenia Art in Surf Germany

Posted by SUPklub on Saturday, June 6, 2015

Wake Up Sup Ljubljanica … inspiracije za cel dan 😉

Posted by Sup Slovenia – Stand Up Paddle Lessons, Tours, Fitness. on Friday, June 5, 2015

Diskusija


Pojdi na vrh