SUP zima je totalno prima!

Pred kratkim sem dobila sporočilo, da je SUP Magazin spet začel z objavami in povabilom, naj napišem kakšen prispevek. Recimo kratek povzetek o začetku sezone. Ammm kakšnem začetku to? Mi od lani sploh nismo nehali supat. Voda je, supi so, vreme je tudi, zakaj bi pozimi pavzirali?

Zimski Bernardin ...

Temperatura nas pri supanju ne ovira in sezona za supanje se septembra pač ne konča. Po letošnji zimi na supu vem, da obale pozimi polne avtodomarjev, vem kako je pozimi videti del slovenske obale od Ankarana do Debelega rtiča z morske strani, vem, da se v vetrovnem vremenu pozimi odlično supa po kanalu v Seči, vem, da je rampa na parkirišču v Bernardinu zelo pogosto pokvarjena in se zato da parkirati zastonj, ob poskusu plačila pa ti parkomat vrže ven več denarja kot si ga ti vrgel vanj. Vem, da mulčki zgodaj spomladi z jadrničkami na treningih med Bernardinom in Portorožem drvijo kot snete sekire in se jim je na supu najbolje na široko izogniti. Vem, da Blejsko jezero pride v poštev za supanje takrat, kadar nimaš časa za vožnjo na obalo ali tam preveč piha in da je parkirišče v Zaki do Velike noči zastonj, pa da se zanj najbolj splača kupiti letno karto in to iz dveh razlogov: prvič ker je cenovno zelo ugodna in drugič, ker imaš z njo precej več možnosti, da v visoki sezoni na parkirišču dobiš prostor. Vem, da lahko tudi na Bledu pozimi tako močno piha, da nastanejo precej visoki valovi in je od otoka do Zake takrat najbolje veslati kleče če želiš v zaliv priti suh. Vem, da investicija v suho obleko za zimsko supanje ni nujna, da pa je kombinacija nepremočljivih nogavic in pohodnih čevljev obvezna, da ti na supu ne zmrznejo noge. Vem (vsaj mislim), da mi napihljiva deska bolj ustreza od trde in vem, da imamo srečo da je Slovenija tako majhna in vremensko zmešana, da lahko skoraj vse zimske dni najdeš vodo, ki je tisti dan primerna za supanje. Če se ti le ni odveč vsesti v avto in se odpeljati samo kakšne pol ure ali uro iz prestolnice.

Zapisa o začetku moje sezone torej nisem naredila, prej povzetek mojega zimskega sup žura. SUP zima je namreč totalno prima! 🙂

Diskusija


Pojdi na vrh