V ponedeljek bomo supali za čistejšo Ljubljanico

100 supov po Ljubljanici za čistejšo reko je naziv dogodka, ki bo v ponedeljek razsvetljeval prebivalce slovenske prestolnice in slučajne obiskovalce nabrežja zelene reke. Da ne bo ostalo le pri sporočilu, bodo organizatorji med vse suparje razdelili tudi razgradljive vrečke v katere bodo lahko pobirali smeti z obrežja reke in iz nje.


Takole vas z uradne “razglednice” na čiščenje vabijo banananjami Iris, Špela in Matija.

Akcijo organizira Radio Antena, v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana (s projektom Ljubljana zelena prestolnica Evrope 2016) in Surf (in SUP) zvezo Slovenije. Začelo se bo ob 16h na Špici, z registracijo udeležencev, ki bodo ob 16.45 na supih odrinili proti Tromostovju, si z vodne gladine ogledali mesto, nato pa obrnili svoje deske nazaj proti Livadi. Tam se bo začela čistilna akcija v smeri proti Podpeči in nazaj. Če nam bodo nevihte z obilnejšimi padavinami v prihodnjih dneh prizanesle, opaznega toka ne bo, drugače bo pač treba zavihati rokave in med pobiranjem smeti spustiti še kako kapljico znoja.

Po suparski akciji seveda sledi druženje na Špici, ki mu bo od 18h dalje poveljeval DJ Uroš Bitenc. Radio Antena bo svojo akcijo pospremil s programom v živo, direktno z lokacije.

Menda se 100 supov v Sloveniji še nikoli ni zbralo na enem mestu, se pa zna zngoditi, da bo celo kakšen ali dva več, vsaj glede na odzive, ki jih je zaslediti po digitalnih omrežjih svetovnega spleta.

Svojo udeležbo lahko prijaviš tukaj (klik), pa še kakšno informacijo več o dogodku najdeš. Za malo motivacije pa še tale video v katerem antenini mojstri preverjajo kako umazana je reka v resnici 😉

Diskusija


Pojdi na vrh