V Poreču naša najboljša Manca in Tomaž

Poreč je po dveh uspešnih mednarodnih SUP izzivih lani in predlani, letos svojo tekmo, vsaj po pomembnosti, potisnil stopnico višje, v okrilje evropske turneje. Tretji Super Surfers Challenge med Porečom in Lanterno je bil tako prva Eurotour dirka na “našem” terenu. Med dekleti je zmagala Američanka Fiona Wylde, pri moških pa Avstralec Michael Booth. 

Kerry Powell/EuroTour
Fiona Wylde na boji, zadaj pa Tomaž Jensterle prvi v skupini. (Foto: Kerry Powell)

Avstralec (1:20:17) je za seboj (za več kot 2 minuti) pustil tudi najbolj trofejnega SUP dirkača trenutno, havajskega Američana Connorja Baxterja (1:22:38), ki po hrvaški postaji zapušča evropsko ligo in se vrača na dirke čez lužo.

Od Slovencev smo seveda največ pričakovali pri dekletih, kjer je dirka odločala tudi o slovenski predstavnici za svetovno prvenstvo 2017. Manca Notar (1:43:52) je bila za zmago sicer prepočasna, saj je Američanka (1:34:52) veslala daleč pred ostalimi dekleti, je pa v boju za drugo mesto rutinirano prehitela Italijanko Eriko Barausse (1:44:51). na četrtem mestu je v cilj priveslala druga naša, vedno boljša Neža Jarc (1:45:28). Od Slovenk je v elitni kategoriji nastopila še veteranka Natalija Fon Boštjančič in dirko končala na 7. mestu, kot zadnja s časom pod 2 urami.

.
Pri moških na najvišja mesta Slovenci nismo mogli računati, je pa Tomaž Jensterle dokazal, da zmaga na 2. tekmi slovenskega pokala v Portorožu pred časom ni bila naključje. Takrat je prvič v karieri prehitel Roka Puvarja in dejal, da gredo zasluge predvsem dobremu treningu čez zimo. Kot kaže je res dobro treniral in formo še stopnjuje, se pa v Poreču vseeno ni uspel prebiti med deseterico, končal je kot štirinajsti (1:35:32). Za to mu je zmanjkalo nekaj manj kot 6 minut. Drugi Slovenec na tekmi je bil Vid Jakob Tršan (1:41:05) na 16. mestu, tretji pa Marko Milenkovič na 19 (1:44:41). Sledili so še Rok Vettorazzi (22), Denis Matjaž (23), Gregor Strnad (25) in Robert Rekar (26).

Kerry Powell/EuroTour
Lepo kulisa je značilna za dirko med Porečom in Lanterno. (Foto: Kerry Powell)

Vsi rezultati: www.eurotoursup.com

Diskusija


Pojdi na vrh