V Portorožu boje za pokalne točke popestrili Irci

Na četrti tekmi za pokal Slovenije zmagi Roku Puvarju in Neži Jarc. Vroča bernardinska plaža je na startu pozdravila 28 suparjev, med njimi tudi 5 Ircev.

Foto: Vanja Matjaž
Tekme v Bernardinu so vedno tudi dobro “gledane”. (Foto: Vanja Matjaž)

V soboto se je nadaljevala serija domačih pokalnih tekmovanj. Tokrat je bila udeležba na vzdržljivostni dirki (6 km) številčnejša, kot pred tednom dni v Velenju, spet pa so žal manjkali nekateri najboljši. Zaradi zdravstvenih težav in glede na termin seveda tudi zaradi dopustov.

Foto: Laura Šude
Start sobotne dirke v okviru Keka SUP tedna. (Foto: Laura Šude)

Po skoku na mirne jezerske vode, so se deskarji z veslom tokrat spet morali podati v bolj razburljive morske tokove. Ti tokrat niso bili hudi, a so med tistimi, ki razburkane podlage ne obvladajo najbolje, vseeno terjali svoj davek. Marsikoga, ki se je v Velenju, pa tudi na bohinjski tekmi vozil spredaj, so tokrat poslali na rep dirke. Tako je tudi prav, saj mora biti vrhunski tekmovalec vsestranski. No, v ospredju najboljši v pokalni razvrstitvi niso pustili nobenega presenečenja. Rok Puvar in Neža Jarc (oba Starboard) sta vsak v svoji kategoriji suvereno zmagala. Neža z veliko razliko, saj je v pokalni diviziji tekmovala le še Veronika Macarol, ki pa ni zmogla tempa iz ospredja. Manca Notar je še vedno na dopustu, Puvarju pa je v odsotnosti Tomaža Jensterleta in Vida Oštrbenka za vrat konkretneje dihal le Marko Milenkovič (Starboard). Ostali so zaostali preveč, da bi lahko vsaj teoretično napadali zmago. Tretji je bil Gregor Macarol. Neža Jarc je v absolutni konkurenci zasedla sedmo mesto.

Glede na prejšnje tekme se je manjši preobrat zgodil tudi pri Žigi Brajniku (Naish), ki je tokrat prehitel Roka Vettorazzija (Starboard) in dirko končal na 6. mestu, za las pred Nežo.

Paul Byrne ... (Foto: Vanja Matjaž)
Paul Byrne ima rad slovenske vode. V zadnjih dneh so s kolegi veslali na Bohinjskem jezeru, na Bledu in na Obali, obiskali pa bodo tudi Ljubljano in njene vode. (Foto: Vanja Matjaž)

Gostje na tekmovanju so bili Irci Paul Byrne, John Stapleton, Shane Taher, Sharon Gulligan in Nevan O’Connor. Skupina je v Sloveniji na krajšem dopustu. Byrne in Stapleton sta tekmovala v pokalni diviziji in zasedla 9. in 14. mesto. Paul je sicer trener SUP inštruktorjev pri mednarodni organizaciji ASI, lani pa je vodil delavnico za licencirane inštruktorje tudi v Portorožu. John je ASI inštruktor.

Na rekreativnem bojišču smo tokrat videli 11 tekmovalcev in tekmovalk. Najboljša na polovični razdalji sta bila Jan Stopinšek in Mojca Amon.

Rezultati pokalne tekme:

Rezultati rekreativne tekme:

Diskusija


Pojdi na vrh