Za državne naslove po soncu in brez dežja!

Splošne vremenske napovedi naših meteorologov govorijo o deževnem vikendu, a kot kaže danes, bo sobotno popoldne na Obali vendarle suho in verjetno celo obsijano s soncem. Ta novica je odlična predvsem zato, ker se bosta ravno takrat, med Bernardinom in Piranom, odvila državno in odprto prvenstvo slovenskih suparjev.

Napoved za Soboto, 21.8.2014, Vir: Meteo.si/ARSO
Četrtkov izračun računskega modela Aladin za soboto napoveduje ugodne vremenske razmere na Obali. Rumeno zelena področja označujejo dež, modro vijolični odtenki pa oblačnost. Slika prikazuje izračun za sredino dneva, z rdečo piko pa je označen Portorož. (Vir: ARSO, Meteo.si)

Naša vremenska predvidevanja so podkrepljena z različnimi vremenskimi računskimi modeli, seveda tudi slovensko-francoskega Aladina. Ta v današnjem (četrtek) izračunu za soboto na Obali napoveduje celo pretežno jasno vreme s kako ploho, nekateri drugi, kot je GFS, pa so malce bolj skeptični, a s konkretnejšim sobotnim dežjem na našem morju vseeno nekoliko štedijo. Za bolj občutljive suparje dobro kaže tudi vetrovna napoved, ki ne obeta ne maestrala, ne kake druge vetrne smeri v omembe vrednih hitrostih. Vse našteto pomeni, da bomo imeli ob idealnem seštevku vseh napovedi sončno in zelo rahlo vzvalovano tekmo, v bolj pesimistični izdaji pa morda celo kako ploho pred tekmo, oblake na nebu med njo in nekaj južnih vetrov za ljubitelje bolj razgibane podlage med Punto in bojo v smeri Fijese. Večina prijavljenih menda navija za prvo možnost, danes razpoložljivim vremenskim podatkom na ljubo pa verjememo, da bo ta na koncu tudi zmagala.

Da ne bomo razpredali le o vremenu, naj postrežemo še z nekaj predtekmovalnimi dejstvi …

Prijave organizatorji iz ŠD Keka zbirajo na obali v Bernardinu, kjer bo tudi start in cilj tekme, med 14. in 16. uro v soboto. Velja tako za odprto, kot za državno prvenstvo, za slednje pa je potrebna tekmovalna licenca Surf Zveze Slovenije. Ob 16h planirajo sestanek tekmovalcev, start v vseh kategorijah na vzdržljivostni tekmi pa ob 17h. Trenuno je udeležbo na državnem prvenstvu napovedalo 25 tekmovalcev, na odprtem pa jih pričakujejo vsaj še enkrat toliko.

Že ob 11h dopoldan bo na voljo izposoja in testiranje desk, ki jih ponuja trgovina Wasup, omogočili pa bodo tudi brezplačen najem za udeležbo na odprtem prvenstvu.

Vsem, ki se bodo na tekmovanje pripeljali s kamperji organizator sporoča, da bo na parkirišču JK Pirat v Bernardinu omogočeno prenočevanje za 10€.

Več o tekmovanju, kategorijah in razpisu najdete v naši novici s 7. avgusta.

Naslov te novice ni trditev, ampak pobožna želja, da so četrtkovi modeli vreme za soboto izračunali pravilno!

 

SUP DP Slovenije 2014

Diskusija


Pojdi na vrh